Un scandal de proportii risca sa izbucneasca la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, dupa ce la firma care se ocupa de dezinfectia masinilor s-au descoperit numeroase nereguli.
Situatia devine de-a dreptul comica, pentru ca, se pare,
Un scandal de proportii risca sa izbucneasca la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, dupa ce la firma care se ocupa de dezinfectia masinilor s-au descoperit numeroase nereguli.
Situatia devine de-a dreptul comica, pentru ca, se pare, in acest caz se va ajunge la constituirea unor comisii rogatorii pentru a stabili daca patronii societatii se fac vinovati si de evaziune fiscala.
O echipa de control din Suceava a declansat, in urma cu doua zile, verificari privind activitatea firmei care asigura dezinfectia autovehiculelor in PTF Siret, dupa ce s-a constatat o neconcordanta mare intre numarul de autovehicule intrate prin vama si numarul celor supuse dezinfectiei existent in evidentele firmei.
Firma Radu Market SRL Bucuresti a fost amendata cu suma de zece mii de lei noi (100 de milioane lei vechi) pentru ca nu a declarat punctul de lucru din Siret.
In ceea ce priveste suspiciunile de evaziune fiscala, exista posibilitatea constituirii de comisii rogatorii in Ucraina pentru audierea soferilor care au trecut prin PTF Siret si nu au fost gasiti in evidentele firmei ca ar fi achitat sumele de bani pentru activitatea de dezinfectie.
Aceasta operatiune este asigurata din 15 octombrie de societatea bucuresteana Radu Market Service SRL, in conditiile in care in aceasta zona nu exista o statie de dezinfectie. Administratorul firmei, Andrei Maftei, a declarat, luni, citat de Mediafax, ca toate autovehiculele care au intrat sau iesit din tara au fost supuse dezinfectiei, dar ca au existat unele neconcordante si ca operatorii firmei nu ar fi reusit sa incaseze taxa de dezinfectie de la toate autovehiculele.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.