Banca Mondiala a decis zilele trecute acordarea unui ajutor de 470 de milioane de dolari in scopul reconstruirii Pakistanului dupa seismul devastator de la 8 octombrie. Numarul oficial al victimelor a ajuns zilele acestea la 80.000, iar ultimele rapo
Banca Mondiala a decis zilele trecute acordarea unui ajutor de 470 de milioane de dolari in scopul reconstruirii Pakistanului dupa seismul devastator de la 8 octombrie. Numarul oficial al victimelor a ajuns zilele acestea la 80.000, iar ultimele rapoarte arata ca peste 3 milioane de persoane au ramas fara adapost, se arata intr-un comunicat AP. "Dimensiunea acestei catastrofe este inimaginabila, iar problemele cu care se confrunta supravietuitorii in aceste conditii meteorologice vitrege sunt inspaimantatoare", a declarat Paul Wolfowitz, presedintele Bancii Mondiale. In paralel cu Banca Mondiala, Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a programat ieri la Geneva o noua intrunire a donatorilor, prin care secretarul general al ONU, Kofi Annan, si seful operatiunilor de urgenta, Jan Egelund, au relansat un apel la ajutorarea Pakistanului. Cel mai alarmant, considera oficialii ONU, este faptul ca mobilizarea internationala este extrem de scazuta. Din cele 312 milioane de dolari promisi nu au fost donati decat 67,8 milioane pana in prezent, iar noul apel a crescut suma la 549 milioane de dolari. In ceea ce priveste ajutorul Europei, Comisia Europeana a promis o contributie de 80 de milioane de dolari, pentru urmatoarele sase luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.