Curtea Europeana de Justitie a hotarat ca Grecia are dreptul exclusiv de a utiliza marca de branza "feta". In felul acesta a fost respins apelul formulat de Germania si Danemarca, care solicitau ca producatorii din cele doua state sa poata folosi ace
Curtea Europeana de Justitie a hotarat ca Grecia are dreptul exclusiv de a utiliza marca de branza "feta". In felul acesta a fost respins apelul formulat de Germania si Danemarca, care solicitau ca producatorii din cele doua state sa poata folosi aceeasi denumire, transmite Mediafax.
Curtea Europeana a decis ca denumirea "feta" este rezervata exclusiv pentru branza produsa in Grecia, asa cum a fost inregistrata, ca marca protejata, in 2002. Hotararea justitiei este o victorie pentru Grecia, care are o traditie de aproximativ 6.000 de ani in producerea acestui tip de branza.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.