Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Uniunea Studentilor din Romania (USR) invoca 13 puncte "slabe" ale invatamantului romanesc, in urma unui studiu pe care USR l-a realizat cu Asociatia Pro-Youth si "care nu se regases
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Uniunea Studentilor din Romania (USR) invoca 13 puncte "slabe" ale invatamantului romanesc, in urma unui studiu pe care USR l-a realizat cu Asociatia Pro-Youth si "care nu se regasesc in actiunile intreprinse de actuala guvernare". Studentii se refera la subfinantarea educatiei, la proasta utilizare a fondurilor pentru dotarea institutiilor de invatamant, dar si la renuntarea la scoala din considerente economice. Ei mai spun ca bursele si training-urile oferite prin intermediul diverselor programe guvernamentale ori non-guvernamentale, sunt "insuficiente", si sustin, totodata, ca cele care exista "au nota 4 la calitate".
ANOSR considera ca alocarea pentru educatie a 3,7 din PIB determina "falimentul educatiei in Romania", deoarece "in ultimii ani invatamantul romanesc s-a aflat intr-o stare cronica de subfinantare". Astfel, politica Guvernului in privinta invatamantului arata lipsa de responsabilitate si viziune pentru evolutia societatii romanesti pe termen mediu si lung.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.