Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) si Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) trebuie sa aduca probe solide in instanta la procesul care le-a fost intentat de un ofiter. Subcomisarul Costel Drumea, fost adjunct al sefului IJP Iasi,
Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) si Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) trebuie sa aduca probe solide in instanta la procesul care le-a fost intentat de un ofiter. Subcomisarul Costel Drumea, fost adjunct al sefului IJP Iasi, este decis sa-si ia la intrebari superiorii, nemultumit de decizia acestora de a-l elibera din functie. Politistul, destituit in luna iulie a.c., in urma unui control complex, a solicitat la Curtea de Apel Iasi sa-si primeasca inapoi postul. "Masura de eliberare din functie e nelegala. Am ocupat postul prin concurs in 2003, iar in perioada 2003-2004 rezultatele activitatii mele au fost apreciate de sefi cu calificativul foarte bun", sustine subcomisarul Drumea, citat de un cotidian local. Acesta mai solicita si plata drepturilor banesti. "In 2004, in urma controalelor, au fost aplicate 39 de sanctiuni (10 mustrari, 19 diminuari salariale, 6 amanari in grad si 4 destituiri), cu 18 mai multe decat in 2003, deci s-a manifestat o exigenta sporita in activitatea de analiza si control", a mai adaugat Drumea. Urmatorul termen de judecata a fost stabilit la data de 7 noiembrie a.c., urmand ca si MAI si IGPR sa depuna intampinarea la actiunea fostului adjunct. In cursul lunii iulie a.c., in urma unui control, care a durat 2 luni, seful Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, a dispus eliberarea din functie a trei adjuncti ai IJP Iasi: comisarii Ioan Campeanu si Gheorghe Fotea si subcomisarul Costel Drumea. Acuzati de management defectuos, disfunctionalitati in activitatea personalului din subordine si superficialitate, asupra acestora a planat si suspiciunea ca ar fi primit diverse sume de bani pentru "rezolvarea" unor dosare. De asemenea, Corpul de Control al IGPR a avut informatii potrivit carora s-au raportat date fictive, motiv pentru care a fost analizata toata activitatea Inspectoratului din ultimii 5 ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.