Justitia ungara s-a pronuntat, ieri, printr-o hotarare definitiva, pentru reducerea cu 85% a productiei Transgold, companie miniera australiano-romana, ca urmare a dezastrului ecologic produs in Ungaria de predecesorul sau legal, societatea Aurul, tr
Justitia ungara s-a pronuntat, ieri, printr-o hotarare definitiva, pentru reducerea cu 85% a productiei Transgold, companie miniera australiano-romana, ca urmare a dezastrului ecologic produs in Ungaria de predecesorul sau legal, societatea Aurul, transmite MTI. O masura temporara in acest sens fusese adoptata in luna mai, dupa o actiune in justitie care a durat patru ani, cu scopul de a se evita un nou dezastru ecologic cauzat de scurgerile de cianura utilizata la o exploatare a aurului in vestul Romaniei. Predecesorul Transgold, Aurul, a provocat poluarea a sute de kilometri din reteaua hidrologica ungara, dupa o scurgere de cianuri si metale grele in raurile Somes si Tisa, dintr-un bazin de decantare a aurului de langa Baia Mare, produsa in anul 2000.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.