Volumul "Despre ingeri" de Andrei Plesu a fost publicat recent in franceza, in timp ce cartea lui H.R. Patapievici "Ochii Beatricei. Cum arata cu adevarat lumea lui Dante?" va aparea in curand in italiana. "Actualités des anges" de Andrei Plesu a fo
Volumul "Despre ingeri" de Andrei Plesu a fost publicat recent in franceza, in timp ce cartea lui H.R. Patapievici "Ochii Beatricei. Cum arata cu adevarat lumea lui Dante?" va aparea in curand in italiana. "Actualités des anges" de Andrei Plesu a fost lansat pe piata franceza de Buchet-Chastel, o editura care publica mai ales literatura si eseistica. Volumul a aparut la noi in urma cu doi ani, iar in primavara trecuta a fost desemnat succesul anului la Premiile Asociatiei Editorilor din Romania. Marturie a interesului filozofului fata de "sociologia cerului", "programul si strategiile ingerilor", acest studiu de angelologie este unul dintre cele mai bine vandute titluri de autori romani publicati de Humanitas.
Capodopera lui H.R. Patapievici, "Gli Occhi di Beatrice" va fi publicata de Bruno Mondadori, o editura care se adreseaza in special studentilor. Aparuta in noiembrie 2004, cartea concureaza in acest an la Premiile Uniunii Scriitorilor din Romania, sectiunea eseuri, jurnale, memorii, publicistica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.