Ion Iliescu nu se da batut asa usor. Desi, dupa ce a pierdut batalia pentru sefia PSD parea marginalizat in propriul partid sau chiar la un pas de plecare, Iliescu s-a hotarat sa lupte iar pentru suprematie in PSD.
Conform unor surse din PSD,
Ion Iliescu nu se da batut asa usor. Desi, dupa ce a pierdut batalia pentru sefia PSD parea marginalizat in propriul partid sau chiar la un pas de plecare, Iliescu s-a hotarat sa lupte iar pentru suprematie in PSD.
Conform unor surse din PSD, prima miscare a fostului presedinte va consta intr-o scrisoare critica la adresa actualei conduceri, cel mai probabil la fel de vehementa cum a fost si declaratia pe care a facut-o la Consiliul National de dupa congres, cand a vorbit de coruptia de la nivelul conducerii partidului. Conform acelorasi surse, senatorul isi va mai exprima, in scrisoare, si nemultumirea vizavi de stagnarea PSD in sondaje la 30% si de lipsa de unitate intr-un context politic favorabil, cu tensiuni in cadrul Aliantei D.A.
Ceea ce declanseaza de fapt riposta lui Iliescu, sustin aceleasi surse, este faptul ca Mircea Geoana a dat tonul ostilitatilor saptamana trecuta, cand l-a amenintat chiar cu excluderea daca mai critica partidul sau se mai abate de la linia trasata de conducere.
Urmatoarea miscare pe care Iliescu si-a programat-o, spun aceleasi voci, este aceea de convocare a unui congres extraordinar, lucru ce ar putea fi facut la Consiliul National al PSD programat in decembrie. Pentru aceasta Iliescu are insa nevoie de sprijin, asa ca urmatoarea perioada ar putea convoca intalniri cu mai multe organizatii din teritoriu si cu PSD Bucuresti, acesta din urma, fiind in "razboi" cu Geoana inca de cand a devenit presedinte.
Conform surselor citate, scrisoarea lui Iliescu ar avea ca scop si obtinerea unei reactii mai hotarate a lui Geoana, eventual excluderea senatorului din partid. Astfel, partidul s-ar imparti in tabere si luptele declansate ar intari necesitatea unui congres extraordinar si, in acelasi timp, ar da curaj celor nemultumiti de presedintele Mircea Geoana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.