Dupa scurta incursiune de luni, sub pragul de 3,6 lei, ieri euro a revenit peste acest nivel, fara ca in piata sa se petreaca lucruri spectaculoase.
"Euro si-a gasit punctul de echilibru la 3,6 lei, considera un dealer bancar. Miscarile zilnic
Dupa scurta incursiune de luni, sub pragul de 3,6 lei, ieri euro a revenit peste acest nivel, fara ca in piata sa se petreaca lucruri spectaculoase.
"Euro si-a gasit punctul de echilibru la 3,6 lei, considera un dealer bancar. Miscarile zilnice se fac intr-un culoar ingust, de 1 - 3 bani, in absenta unor cereri sau oferte mari. La sfarsitul lunii am putea vedea euro urcand spre 6,3 lei, in cazul in care vor aparea cereri de cumparare mai mari pe segmentul clienti".
Deschiderea s-a facut ieri la cotatii ale euro de 3,5985 - 3,6015 lei, iar inchiderea la 3,5970 - 3,6020 lei, dupa o incursiune spre 3,61 lei, ceea ce a facut ca cursul mediu sa fie anuntat la 3,6057 lei, fata de 3,5983 lei, acum doua zile.
Dupa sapte sedinte consecutive in care s-a mentinut peste pragul de 3 lei, ieri dolarul a coborat sub acest nivel, urmare a evolutiei paritatii euro/dolar pe pietele internationale. Cursul a fost stabilit la 2,9984 lei fata de 3,0118 lei, la inceputul saptamanii. Euro a reusit sa revina peste pragul de 1,20 dolari, dupa ce luni dimineata coborase la 1,1918 dolari. Paritatea a fluctuat intre 1,1936, pe pietele asiatice si 1,2069 dolari, pe cele americane.
Aprecierea monedei unice a inceput pe pietele europene, dupa publicarea indicelui german Ifo. Acest barometru al institutului de conjunctura Ifo, care masoara moralul directorilor companiilor germane, a crescut in octombrie la 98,7 puncte, fata de 96 puncte in septembrie, in timp ce analistii prognozau un nivel de 96,1 puncte.
Investitorii considera aceasta crestere ca o posibila revenire a economiei din euro-zona in ultima parte a acestui an, care ar putea ajuta Banca Centrala Europeana sa majoreze, in perioada urmatoare, dobanda de referinta pentru a tine pasul cu inflatia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.