In anul scolar 2006-2007, probele de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru clasele bilingve din invatamantul liceal si profesional permit accesul si la clasele intensive, fara a mai fi nevoie de un nou test. Acest lucru este prevazut in
In anul scolar 2006-2007, probele de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru clasele bilingve din invatamantul liceal si profesional permit accesul si la clasele intensive, fara a mai fi nevoie de un nou test. Acest lucru este prevazut in metodologia privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal si profesional pentru anul scolar 2006-2007, aprobata prin ordinul ministrului Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, si publicata recent in Monitorul Oficial al Romaniei. Potrivit noilor reglementari, subiectele pentru probele de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru clasele bilingve vor fi elaborate la nivelul judetului, de catre o comisie special numita, si aprobate de inspectorul de specialitate. Astfel, apreciaza Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC), se asigura calitatea subiectelor si unitatea de evaluare la nivel judetean, inclusiv pentru clasele cu predare intensiva a unei limbi moderne. Totodata, elevii admisi la probele de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru clasele bilingve care nu au putut fi repartizati la aceste clase nu vor mai sustine un al doilea test de limba, pentru a fi admisi la clase cu predare intensiva a limbii moderne respective. Noua metodologie prevede, de asemenea, ca probele de aptitudini si cele de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna in timpul anului scolar se vor sustine in cursul lunii mai, spre deosebire de vechea metodologie (in care erau programate in luna iunie, inaintea organizarii testelor nationale). In acest fel, elevii care sustin probele respective se pot pregati mai bine, avand la dispozitie mai mult timp pentru acest lucru, inainte de a se prezenta la testele nationale. Totodata, MEdC estimeaza o imbunatatire a modului de organizare a probelor, in afara perioadei examenelor nationale. O alta prevedere legata de organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal si profesional pentru anul scolar 2006-2007 prevede ca brosura referitoare la admitere, care se distribuie elevilor si parintilor acestora, va cuprinde, intr-un capitol separat, informatiile despre liceele si scolile de arte si meserii particulare, autorizate sau acreditate, care organizeaza admitere in clasa a IX-a. Ministerul Educatiei si Cercetarii apreciaza ca, in acest fel, absolventii de clasa a VIII-a vor avea la dispozitie informatii despre unitatile particulare autorizate si nu vor mai fi expusi riscului de a se inscrie la institutii particulare nerecunoscute de MEdC. (M.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.