Tocmai acum, cand, dupa o mica intarziere de 60 de ani, americanii vin in Romania, Ion Iliescu (ma rog, el sau un om al lui) sa revina in fruntea celui mai mare partid din tara? Ar fi o ironie a istoriei. N-o fi avand Mircea Geoana siretenia de vulpe
Tocmai acum, cand, dupa o mica intarziere de 60 de ani, americanii vin in Romania, Ion Iliescu (ma rog, el sau un om al lui) sa revina in fruntea celui mai mare partid din tara? Ar fi o ironie a istoriei. N-o fi avand Mircea Geoana siretenia de vulpe batrana a fostului lider scolit in vizuinile universitare de la Moscova, dar - in ciuda aparentelor - nici prostanac nu e. Cum nu e nici Arogantu'. Nu-l vad pe acesta din urma aliindu-se, nici macar conjunctural, cu un om care, oricat s-ar suci si rasuci, tot cu spatele la Occident sta. Mutatis-mutandis, diferenta dintre Nastase si Iliescu este exact diferenta dintre doamna Dana si doamna Nina. Prima e infinit mai apropiata, prin educatie, mentalitate, varsta de doamna Mihaela Geoana decat de doamna Nina. Cu doamna Nina, doamna Dana ar putea schimba cel mult retete de prajituri. Cu doamna Mihaela ar putea schimba multe. (Si) de aceea cred ca ideea unei numaratori inverse - pe care-o sugera Sorin Rosca Stanescu in editorialul de ieri - e cu totul plauzibila, dar nu pentru Geoana, ci pentru aripa conservatoare din PSD, al carei incontestabil boss e Iliescu. Si-apoi, in fond, dintre numele cat de cat cunoscute, pe cine are neconditionat alaturi ex-chiriasul Cotroceniului? Doar pe inenarabilul parinte din flori al Constitutiei, Antonie Iorgovan. Asa incat, chiar daca va fi convocat in martie 2006, pentru Ion Iliescu congresul extraordinar al partidului va fi unul prea indepartat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.