Cateva sute de infirmiere si personal tehnic-administrativ de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta ameninta ca vor inceta lucrul si vor iesi in strada din cauza salariilor mici si a conditiilor grele de munca. Salariatii care sunt membri
Cateva sute de infirmiere si personal tehnic-administrativ de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta ameninta ca vor inceta lucrul si vor iesi in strada din cauza salariilor mici si a conditiilor grele de munca. Salariatii care sunt membri ai sindicatului Sanitas, dar si ai Sindicatului Independent Tehnic-Administrativ din unitatile sanitare din judetul Constanta, sustin ca, potrivit Legii 125/2005, la ultima majorare salariala facuta in luna septembrie doar asistentele medicale au obtinut o crestere a veniturilor. Infirmierele de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta s-au revoltat cand au aflat ca nu au obtinut nici o crestere de salariu pentru ca in lege se specifica ca nu ar avea contact cu bolnavul si, de aceea, sunt considerate si platite ca si muncitori necalificati. Infirmierele spun insa ca ele sunt cele care ii ingrijesc pe bolnavi, ii schimba si ii insotesc la investigatii, iar tratamentele si interventiile chirurgicale nu se fac decat daca pacientul este pregatit de infirmiere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.