Aproximativ 200 de angajati din cei 700 ai URB Rulmenti SA Suceava au protestat, luni, in incinta unitatii, nemultumiti de nivelul scazut al salariilor, amenintand chiar cu blocarea drumului european 576, la iesirea din municipiul Suceava. Angajatii
Aproximativ 200 de angajati din cei 700 ai URB Rulmenti SA Suceava au protestat, luni, in incinta unitatii, nemultumiti de nivelul scazut al salariilor, amenintand chiar cu blocarea drumului european 576, la iesirea din municipiul Suceava. Angajatii unitatii au recurs la acest protest dupa ce patronatul nu a fost de acord cu solicitarea lor de crestere cu o suta de lei a salariilor si ca li s-a propus o majorare a salariilor cu 40 de lei, cu conditia disponibilizarii a 30 la suta dintre angajati.
Angajatii sustin ca nu vor renunta la proteste si ameninta chiar cu blocarea drumului european 576, la iesirea din municipiul Suceava. Reprezentantii Sindicatului Democrat care activeaza la URB Rulmenti au precizat ca protestul salariatilor este unul spontan si ca nu se solidarizeaza cu actiunea lor. Directorul general al unitatii, Gheorghe Cimpoesu, a aratat intr-un comunicat de presa ca actiunea declansata de o parte dintre angajati este nelegala si ca a fost generata de nemultumirile acumulate la negocierile colective unde nu s-a ajuns la un consens privind cuantumul cresterilor salariale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.