Evolutia cursurilor de schimb a inregistrat ieri modificari, piata fiind insa calma, asa cum preciza un dealer bancar.
"Piata s-a deschis direct in scadere fata de inchiderea de vinerea trecuta. Culoarul in care s-au miscat cotatiile a fost de
Evolutia cursurilor de schimb a inregistrat ieri modificari, piata fiind insa calma, asa cum preciza un dealer bancar.
"Piata s-a deschis direct in scadere fata de inchiderea de vinerea trecuta. Culoarul in care s-au miscat cotatiile a fost de circa un ban, deschiderea facandu-se la 3,60 - 3,6050 lei. Treptat euro a coborat la 3,5960 - 3,6220 lei, inchiderea facandu-se la 3,5975 - 3,6025 lei. Scaderea a fost provocata de vanzarile mai mari facute de clientii juridici care se pregatesc sa achite taxele la bugetul de stat si sa faca platile salariale.
Pana la sfarsitul lunii, euro s-ar putea mentine in jurul valorii de 3,6 lei, cu fluctuatiile zilnice de rigoare". Cursul mediu al euro a fost stabilit la 3,5983 fata de 3,6137 lei, la finele saptamanii trecute, iar dolarul a urcat de la 3,0045 la 3,0118 lei, urmare a evolutiilor pe care a avut-o paritatea euro/dolar pe pietele internationale.
Daca vineri euro parea sa se apropie din nou de pragul de 1,21 dolari, ieri el a fluctuat intre 1,1918 si 1,1965 dolari.
Investitorii internationali continua sa cumpere dolari, mizand pe procesul de majorare a dobanzii de referinta americane, care, in prezent, este aproape dubla fata de cele europene. Analistii mentioneaza posibilitatea cresterii ei de la 3,75 la 4,50% la inceputul anului viitor.
Pe piata monetara dobanzile interbancare s-au mentinut la valori scazute, comparabile cu cele de la inceputul lunii. Dobanzile la o zi s-au mentinut la 0,5 - 2%, cele la o saptamana la 1 -3%, in timp ce cele la un an au stagnat la 3 - 7%.
Pretul unciei de aur nu a inregistrat modificari fata de vineri, el fiind calculat ieri dimineata la Londra la 464 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.