Numarul unu la nivel mondial in sectorul otelariei, Mittal Steel, a achizitionat pentru 4,8 miliarde de dolari cea mai mare otelarie ucraineana, Krivorizhstal.
Noua privatizare, potrivit specialistilor, este cea mai importanta din istoria Ucr
Numarul unu la nivel mondial in sectorul otelariei, Mittal Steel, a achizitionat pentru 4,8 miliarde de dolari cea mai mare otelarie ucraineana, Krivorizhstal.
Noua privatizare, potrivit specialistilor, este cea mai importanta din istoria Ucrainei, suma avansata depasind cu mult oferta rivalului Arcelor, transmit agentiile internationale de presa. Filiala germana a grupului Mittal Steel a oferit 4,8 miliarde de dolari, de doua ori mai mult decat pretul stabilit initial, pentru 93,02% din activele Krivorizhstal, in urma unei licitatii incordate transmise in direct de doua televiziuni ucrainene.
Potrivit declaratiei presedintelui Iuscenko, suma oferita de Mittal depaseste cu 20% totalul tuturor privatizarilor realizate de Ucraina din 1991 pana in prezent. Castigatorul licitatiei, Lakhshmi Mittal, a fost primit intr-o receptie speciala de catre presedintele tarii, Victor Iuscenko. Oferta depusa de catre acesta a depasit cu mult cifrele inaintate de gigantul european Arcelor si de compania ucraineana LLC Smart-Group, controlata, conform presei, de omul de afaceri rus Vadim Novinski.
LLC Smart Group s-a retras din cursa pentru privatizarea Krivorizhstal, dupa ce pretul a inceput sa urce intr-un ritm alert. Analistii considera ca privatizarea combinatului reprezinta o etapa esentiala pentru indeplinirea programului de reforme propus de noua administratie la sfarsitul anului trecut, cand a preluat conducerea statului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.