"Franta asteapta rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene asupra Romaniei si Bulgariei, si va tine cont de acestea", a declarat, ieri, Catherine Colonna, ministrul francez al Afacerilor Europene, intr-o conferinta de presa extraordinara. "Rom
"Franta asteapta rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene asupra Romaniei si Bulgariei, si va tine cont de acestea", a declarat, ieri, Catherine Colonna, ministrul francez al Afacerilor Europene, intr-o conferinta de presa extraordinara. "Romania si Bulgaria se pregatesc cu seriozitate pentru aderare, dar rapoartele precedente au relevat intarzieri in unele domenii. Cel mai important este ca aderarea sa fie pregatita temeinic", a mai spus ministrul francez, lasand pentru azi orice apreciere privind o eventuala activare a clauzei de salvgardare.
De altfel, ea a lasat de inteles ca Franta nu este intru totul pregatita pentru ratificarea Tratatului de aderare. In mod normal, proiectul de lege privind ratificarea Tratatului de aderare este pregatit de catre ministerul de Externe si inaintat Parlamentului, or, in ciuda asigurarilor prietenoase facute de parlamentarii de rang mai mare sau mai mic, textul nu a parasit Quai d'Orsay. "Trebuie sa alegem momentul care este bun, si momentul bun este cel care permite ratificarea", a spus, in particular, Catherine Colonna. E drept ca socialistii sunt in pregatirea unui congres extraordinar care va avea loc la mijlocul lui noiembrie, si temele referendumului pentru ratificarea Constitutiei Europene sunt reluate cu furie, in timp ce in sanul UMP a fost declansata batalia pentru succesiune, si una dintre temele de lupta intre pretendenti este chiar UE. In mod similar, oficialii germani au anuntat ca asteapta raportul Comisiei Europene prevazut pentru aprilie, anul viitor, inainte de a se pronunta asupra ratificarii Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la spatiul european.
Fair Press


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.