Inspectorul scolar adjunct al Capitalei Viorel Tiganescu, desemnat sa conduca interimar institutia in urma demisiei Danielei Nedelcu, s-a internat in spital, ieri, situatie in care un al doilea adjunct, Victoria Nicola, a preluat temporar sefia Inspe
Inspectorul scolar adjunct al Capitalei Viorel Tiganescu, desemnat sa conduca interimar institutia in urma demisiei Danielei Nedelcu, s-a internat in spital, ieri, situatie in care un al doilea adjunct, Victoria Nicola, a preluat temporar sefia Inspectoratului. Aproape toata conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), respectiv Daniela Nedelcu, inspector general scolar, Viorel Tiganescu si Ilie Stefan, inspectori adjuncti si-au depus demisiile la MEdC. Pana la sfarsitul zilei si al treilea adjunct, Victoria Nicola, a solicitat revenirea la catedra. Ca urmare a demisiei conducerii, Vadas Levente - seful Directiei resurse umane si doi consilieri, Dana Dima si Brandusa Stamata - acesta din urma purtator de cuvant - au solicitat eliberarea din functie incepand cu 1 noiembrie. Ministrul Educatiei si Cercetarii a aprobat demisia Danielei Nedelcu din functia de inspector scolar general al municipiului Bucuresti si a decis ca prerogativele functiei sa fie preluate de inspectorul general adjunct Viorel Tiganescu, pana la numirea unui nou inspector scolar general. Ministrul Educatiei a decis ca interimatul sa fie asigurat de inspectorul general adjunct Viorel Tiganescu, desi si acesta si-a inaintat cererea de demisie. Potrivit conducerii MEdC, inspectorii generali adjuncti Victoria Nicola, Stefan Ilie si Viorel Tiganescu au solicitat incetarea detasarii si revenirea la catedra incepand cu 21 si, respectiv, 24 octombrie. Ministrul Mircea Miclea a decis insa ca ei sa ramana in functii pana la 15 noiembrie, data de la care va fi aprobata revenirea lor la catedra. (M.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.