Asociatia "Alianta Asiguratilor pentru Sanatate" sustine reforma sistemului de sanatate si dezbaterea publica asupra pachetului de legi, asa cum a fost stabilita de Ministerul Sanatatii. "Consideram ca toate structurile din sistemul sanitar trebuie s
Asociatia "Alianta Asiguratilor pentru Sanatate" sustine reforma sistemului de sanatate si dezbaterea publica asupra pachetului de legi, asa cum a fost stabilita de Ministerul Sanatatii. "Consideram ca toate structurile din sistemul sanitar trebuie sa fie o tribuna de dezbatere a acestor proiecte, cu toate ca structurile de dialog social de la nivelul Ministerului Sanatatii functioneaza defectuos. Nici macar proiectul de buget nu a fost discutat in cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul ministerului, motiv pentru care consideram necesara o revizuire a modului de organizare a acestei comisii. Avand in vedere ca dezbaterile publice asupra pachetului legislativ se suprapun cu discutiile privind Contractul Cadru si normele metodologice de aplicare a acestuia pentru 2006, consideram ca acestea ar trebui integrate in dezbaterea asupra reformei sistemului de sanatate", a declarat presedintele Asociatiei "Alianta Asiguratilor pentru Sanatate", Adrian Cojocaru. In plus, Alianta considera ca, o data cu proiectul legii spitalelor ar trebui sa fie supus dezbaterii atat proiectul de lege care vizeaza privatizarea spitalelor, cat si privatizarea centrelor de diagnostic si tratament, care au ramas in proprietatea statului. "Pentru a facilita dezbaterea si formularea de propuneri constructive, impreuna cu CNS Cartel Alfa vom organiza vineri, 28 octombrie, la sediul Consiliului Economic si Social o dezbatere publica, la care vor fi invitati reprezentanti ai societatii civile si ai institutiilor care au legatura cu sistemul sanitar din Romania", a anuntat Adrian Cojocaru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.