Consiliul Concurentei va audia, la sfarsitul lunii noiembrie, producatorul de guma de mestecat Wrigley Romania-Produse Zaharoase SRL, precum si aproape 30 de firme de distributie, in cadrul unei investigatiei privind o posibila incalcare a legii conc
Consiliul Concurentei va audia, la sfarsitul lunii noiembrie, producatorul de guma de mestecat Wrigley Romania-Produse Zaharoase SRL, precum si aproape 30 de firme de distributie, in cadrul unei investigatiei privind o posibila incalcare a legii concurentei.
Compania de distributie Interbrands Marketing & Distribution SRL, cea mai mare firma de profil din Romania, a inaintat anul trecut la Consiliul Concurentei o plangere impotriva producatorului de guma de mestecat, dupa ce acesta a depus o cerere de exceptare de la prevederile legii in cazul contractelor de cumparare si distributie a gumei de mestecat, incheiate cu o serie de agenti economici.
Investigatia isi propune sa evalueze efectele pe care aceste contracte le au asupra mediului concurential de pe pe piata de profil. Verificarile facute de Consiliul Concurentei vor viza toate verigile lantului de distributie, pana la vanzarea cu amanuntul a produselor.
Conform procedurii, partile implicate vor primi raportul de investigatie. Urmeaza ca in termen de 30 de zile sa fie formulate eventualele observatii. Sedinta de audiere in fata plenului Consiliului va avea loc pe data de 29 noiembrie 2005.
Wrigley este principalul competitor pe piata romaneasca a gumei de mestecat, avand o cota de peste 90%, cu marci precum Orbit si Airwaves.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.