Premierul Tariceanu vrea ca industria militara sa sprijine actiunile de combatere a dezastrelor naturale, deoarece autoritatile au fost depasite, in acest an, in lupta cu inundatiile.
Primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, se gandeste, deja
Premierul Tariceanu vrea ca industria militara sa sprijine actiunile de combatere a dezastrelor naturale, deoarece autoritatile au fost depasite, in acest an, in lupta cu inundatiile.
Primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, se gandeste, deja, sa foloseasca industria militara impotriva inundatiilor si cutremurelor. La Expozitia Internationala de Tehnica Militara (EXPOMIL) de la Bucuresti, seful Guvernului s-a aratat foarte interesat de modul in care tehnica militara - de supraveghere aeriana, de transmitere a datelor sau programele de simulare - ar putea fi utilizate pentru a preveni si controla dezastrele naturale. "Anul acesta am constatat cat de slabi suntem la capitolul dotare si capacitate de interventie in caz de dezastre si ne intereseaza componenta civila a industriei militare, pentru astfel de operatiuni", a spus Tariceanu. Guvernul va cheltui pe astfel de echipamente, prin licitatii, circa 60-70 milioane dolari. Premierul le-a recomandat firmelor expozante sa isi adapteze productia la conditiile impuse de concurenta de pe piata europeana si a primit din partea acestora machete in miniatura cu tancuri si nave militare. Printre acestea, fregata "Regina Maria" si o vesta de protectie impotriva gloantelor si loviturilor de cutit.
Intrebat daca va purta vesta la discutiile cu sindicatele sau cele cu opozitia, Tariceanu a precizat ca nu crede ca va apela la astfel de echipamente, deoarece ofiterii SPP ii asigura protectia necesara. In schimb, i-a indemnat pe ministrii Sulfina Barbu si Vasile Blaga - care l-au insotit la expozitie - sa accepte machetele cu vehicule militare: "Luati si voi, daca aveti copii, ca ii faceti fericiti", le-a spus premierul celor doi ministri, adaugand ca, personal, le va arata baietilor sai jucariile primite, dar va avea grija sa le aseze "undeva in siguranta". Aceasta este a patra editie EXPOMIL si a inregistrat o participare record: 160 firme din 20 tari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.