Sapte dintre cele opt banci preselectate pentru a participa la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) au depus oferte pana la termenul limita. Banca franceza Société Générale este singurul ofertant care s-a retras din cursa. Banci

Sapte dintre cele opt banci preselectate pentru a participa la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) au depus oferte pana la termenul limita. Banca franceza Société Générale este singurul ofertant care s-a retras din cursa. Bancile care continua cursa pentru preluarea CEC sunt Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., EFG Eurobank, National Bank of Gree-ce, OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft in consortiu cu Raiffeisen International Bank - Holding A.G, Dexia si Erste Bank.

OTP Bank: CEC - element -cheie pentru prezenta grupului in regiune

Printre ofertantii pentru CEC se numara si OTP. Acestia au deja o retea de sucursale in regiune extrem de numeroasa, peste 1.000 de reprezentante in cinci tari din zona Europei Centrale si de Est.
László Wolf, director general adjunct al OTP Bank, a declarat ca privatizarea CEC este un element-cheie in ceea ce priveste prezenta grupului in Europa Centrala si de Est.

Astazi incepe o noua etapa de evaluare

Bancile vor putea evalua inca o saptamana situatiile financiare ale CEC, prezentarea ofertelor finale fiind preconizata pentru sfarsitul acestei luni. Daca punctajul dintre prima clasata si institutia pozitionata pe locul doi indica o diferenta mai mica de 10%, atunci comisia de privatizare va solicita celor doi competitori sa-si imbunatateasca ofertele.
CEC este a sasea banca din Romania in functie de valoarea activelor si detine cea mai mare retea teritoriala, de circa 1.400 de unitati. Banca a incheiat primele noua luni cu un profit net de trei milioane lei noi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.