Rata de absorbtie a fondurilor destinate de Uniunea Europeana cooperarii transfrontaliere romano-bulgare este dezamagitoare din cauza dezinteresului administrativ, a declarat, sambata, la Iasi, ministrul roman al Afacerilor Externe, la finalul intaln
Rata de absorbtie a fondurilor destinate de Uniunea Europeana cooperarii transfrontaliere romano-bulgare este dezamagitoare din cauza dezinteresului administrativ, a declarat, sambata, la Iasi, ministrul roman al Afacerilor Externe, la finalul intalnirii cu omologul sau bulgar, Ivailo Kalfin. Seful diplomatiei romane a precizat, citat de Rompres, ca Romania poate pierde, in perioada 2005-2006, 16 milioane de euro de la Uniunea Europeana, prin neaccesarea de proiecte destinate cooperarii transfrontaliere cu Bulgaria, in timp ce vecinii de la sud de Dunare pot pierde 10 milioane de euro. Ungureanu a aratat ca este necesar un efort politic conjugat care sa deblocheze slaba initiativa a autoritatilor locale.
La randul sau, Ivailo Kalfin a spus ca trebuie facut mai mult de catre autoritatile locale din regiunea de granita pentru a indeplini asteptarile populatiei in legatura cu dezvoltarea schimburilor economice si a infrastructurii.
Cei doi oficiali au convenit asupra organizarii unei conferinte care sa ii reuneasca pe reprezentantii autoritatilor locale din unitatile administrative de granita. Pe de alta parte, Ungureanu si Kalfin au discutat, la Iasi, si despre problemele de securitate in regiune.Oficialul bulgar a aratat ca acestea trebuie tratate prin internationalizarea lor.
El a mentionat, in context, ca Bulgaria sprijina initiativa Romaniei de formare a Forumului Marii Negre. "Romania si Bulgaria au un rol important la Marea Neagra.
Partenerii nostri din NATO si Uniunea Europeana asteapta din partea noastra o voce comuna si o contributie regionala la implementarea politicii de securitate a acestor organizatii", a mai spus Ivailo Kalfin.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.