Ancheta MIG prabusit MIG-ul 21 Lancer prabusit la 8 martie in judetul Braila a cazut, cel mai probabil, dupa ce pilotul a actionat ""energic"" comenzile aparatului, pierzand stabilitatea. Avionul a intrat in vrie, evolutie care nu poate fi con

Ancheta
MIG
prabusit

MIG-ul 21 Lancer prabusit la 8 martie in judetul Braila a cazut, cel mai probabil, dupa ce pilotul a actionat ""energic"" comenzile aparatului, pierzand stabilitatea. Avionul a intrat in vrie, evolutie care nu poate fi controlata cu acest tip de avion. Pilotul s-a catapultat cu patru secunde inainte de impactul cu solul.

""Spaga suedeza"" - Viorel Lis, audiat
din nou la PNA
Fostul primar al Capitalei Viorel Lis a fost audiat ieri de procurorii anticoruptie in legatura cu acuzatia potrivit careia demnitari romani ar fi fost mituiti de reprezentantul firmei suedeze care a negociat stingerea datoriei Romaniei catre Suedia. Lis a spus ca nu are nici o legatura cu aceasta afacere si ca ii va da in judecata pe cei care l-au atras in acest scandal. PNA informa ca o echipa de anchetatori va merge in Suedia pentru continuarea anchetei.
Boc - Proiectul autostrazii
nu va fi inghetat
Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a afirmat ieri la Cluj ca proiectul Autostrada Transilvania - Brasov - Bors ""nu va fi inghetat si nici nu va fi oprit"". Acesta a explicat ca sunt anumite intarzieri de plata pentru lucrarile efectuate de compania constructoare Bechtel si se mai inregistreaza anumite intarzieri la achitarea despagubirilor cuvenite proprietarilor care aveau pamant pe traseul autostrazii. Liderul democrat a adaugat ca este dificil sa se continue lucrarile, pentru ca Uniunea Europeana a blocat orice finantare. (Elena Stanciu)
Proiect - In ""practica"" la minister
In cadrul unui proiect denumit ""Se cauta elite"", 90 de studenti din cadrul Academiei de Studii Economice incep o perioada de doua luni de ""practica"" la Ministerul Economiei si Comertului (MEC), potrivit unui protocol de parteneriat dintre ASE si MEC, semnat ieri de ministrul Codrut Seres si de rectorul Ion Gh. Rosca. Pe parcursul perioadei, studentii urmeaza sa si lucreze intr-unul din departamentele ministerului. ""Dupa acest stagiu de practica studentii ar putea candida pentru posturile vacante din minister sau din firmele subordonate MEC"", a spus Seres. Potrivit acestuia, personalul MEC are o medie de varsta intre 50 si 52 de ani si trebuie intinerit. Codrut Seres a mai precizat ca are nevoie de un consilier personal si ca va oferi acest post unuia dintre practicanti, cu un salariu de inceput de 14 milioane de lei.
Loto 6/49 - Castigatorul nu s-a aratat
Tragerea Loto 6/49 de duminica seara are un castigator. Numele sau ramane insa necunoscut deocamdata, pentru ca nu s-a prezentat sa isi revendice premiul. Acesta a reusit sa ghiceasca toate cele sase numere norocoase si a castigat 97,4 miliarde de lei, plus un apartament in centrul Capitalei. Numerele extrase au fost 14, 16, 18, 7, 35, 38. Biletul a fost jucat la o agentie Loto din judetul Arad. La categoria a II-a, 286 de romani au castigat cate 86 de milioane de lei. (Radu Crivat)
Sondaj BCS - Vanghelie, batut
de Videanu la el acasa
Potrivit unui sondaj realizat de BCS, candidatul Aliantei D.A. la Primaria Capitalei, Adriean Videanu, se situeaza pe primul loc in intentiile de vot, cu 48,6%, urmat de Marian Vanghelie (PSD) cu 27,7% si de Cristian Popescu (Piedone) cu 14,1%, ceilalti candidati inregistrand cel mult 2,5%. Nici in Sectorul 5, unde este primar, Vanghelie nu il depaseste pe Videanu, scorul fiind de 42,3%, la 40,7% in favoarea candidatului Aliantei. Potrivit directorului BCS, Bruno Stefan, tinerii sunt cei care l-ar vota acum pe Vanghelie si varstnicii, pe Videanu. (Oana Stancu)
Bucuresti - Piata Crangasi
va fi evacuata astazi
Piata Crangasi din Capitala va fi evacuata astazi de reprezentantii Primariei Sectorului 6, care sustin ca vor interveni chiar si ""in forta"", cu jandarmii, daca va fi cazul. ""Actuala administratie a pietei nu a respectat nici una din prevederile contractuale privind lucrarile de modernizare"" si ""tolereaza de mai mult timp un aspect insalubru, gunoaiele nefiind ridicate de mult timp"" din cauza datoriilor la firma de salubrizare, a declarat directorul Administratiei Pietelor din sector, Cristian Hrituc. Acesta a mai precizat ca, temporar, va functiona o piata amenajata recent intr-un spatiu pus la dispozitie de primaria de sector, in Strada Virtutii nr. 148.
Turism - Circuit pe urmele
Reginei Maria
Turistii straini au ocazia sa viziteze locurile unde a trait Regina Maria, de la a carei nastere se implinesc 130 de ani, in cadrul unui circuit organizat de o familie americana stabilita in Romania. Sotii Litchfield vor sa-i conduca pe turisti prin cele mai importante locuri legate de viata reginei, la Curtea de Arges, Alba-Iulia, Sighisoara, Bran sau Sinaia, intre 25 octombrie si 4 noiembrie. Circuitul, organizat impreuna cu o agentie de turism din Targu-Mures pentru un grup de 24 de persoane, costa 2.798 de euro de persoana pentru zece zile in Romania si una in Bulgaria, la Balcic.
Memoriu - Examenul de admitere in
magistratura, contestat
Unii dintre candidatii la concursul organizat la 19 martie pentru ocuparea unor posturi de judecatori si de procurori au elaborat un memoriu in care semnaleaza mai multe nereguli in organizarea examenului. Semnatarii memoriului sustin, printre altele, ca nu au primit bibliografia pentru examen, ca tezele de concurs nu au fost stampilate si reclama o serie de prevederi ale regulamentului dupa care s-a organizat examinarea. Protestatarii sustin ca vor face uz de toate caile legale si vor sesiza organismele internationale in cazul in care neregulile sesizate de ei nu vor fi solutionate.
Carte - Sa circulam liber si bine
Volumul pe care vi-l recomandam - aflat acum la cea de-a doua editie - nu-i priveste, cum s-ar putea crede, pe soferi si pe pietoni, ci pe tot cetateanul calator care a descoperit, dupa 1990, libertatea de a se misca liber in Europa si in lume, dar n-a constientizat inca si obligatiile ce vin o data cu acest drept. Scris de trei specialisti in exercitarea dreptului de a fi cetatean al lumii - comisar-sef Nicolae Dinu, chestor Ionel Nicolae si colonel (r) Ionel Fecioru - , volumul e un indreptar de cum trebuie inteleasa libertatea de libera calatorie a romanului pe planeta, dar si a strainului in Romania.

Transfer - Miron Cozma a fost adus inapoi in Rahova
Miron Cozma a fost mutat, ieri, in penitenciarul Rahova din Bucuresti, el fiind adus de la penitenciarul de la Craiova in urma unei solicitari adresate Parchetului instantei supreme de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), informeaza Mediafax. Ministrul justitiei, Monica Macovei, a dispus tot ieri, efectuarea unei anchete pentru a se verifica informatiile conform carora Luceafarul minerilor a beneficiat de un tratament preferential de la data incarcerarii sale pana in prezent. Luceafarul minerilor a fost mutat din penitenciarul bucurestean in decembrie 2004 din cauza legaturilor pe care le-ar fi avut in inchisoare cu membri ai clanului Camataru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.