Trupa Phoenix a umplut, din nou, Sala Palatului, "ca in vremurile bune din '74", dupa cum spunea Baniciu, la concertul de lansare a albumului Baba Novak.
Nicu Covaci i-a salutat pe cei din sala cu o voce ragusita, dar spre dezamagirea lor le-a
Trupa Phoenix a umplut, din nou, Sala Palatului, "ca in vremurile bune din '74", dupa cum spunea Baniciu, la concertul de lansare a albumului Baba Novak.
Nicu Covaci i-a salutat pe cei din sala cu o voce ragusita, dar spre dezamagirea lor le-a spus ca nu poate canta. Cel care a cantat in locul liderului trupei a fost Mircea Baniciu. Pentru ca fanii i-au declarat lui Nicu Covaci ca-l "iubesc oricum", acesta nu a lasat raguseala sa-l impiedice si a facut diverse comentarii in pauzele dintre cantece, le-a spus bancuri fanilor, care l-au aplaudat. "In vederea globalizarii, ne-am gandit ce bine ar fi sa putem circula prin Europa fara pasapoarte", a prezentat el piesa instrumentala "Orient Express" facand eforturi vizibile pentru a-si drege vocea. Pentru ca nu si-a putut incanta fanii cu vocea lui, Covaci a dat un adevarat recital la chitara electrica cu "Balada" lui Ciprian Porumbescu, interpretata alternativ de Neumann la vioara.
Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan, Mani Neumann, Cristi Gram si Ionut Contras au cantat piese de pe noul album, dar si hit-uri care au adus succesul trupei de-a lungul timpului: "Nunta", "Strunga" sau "Mica Tiganiada".
Show-ul s-a incheiat la fel cum a inceput: cu solo la baterie al lui Tandarica, ale carui tobe au dictat ritmul intregului spectacol, si cu un bis al piesei "Zori de zi".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.