Bucurestiul si Sofia raman la agenda convenita cu Uniunea Europeana. Romania si Bulgaria se vor integra la 1 ianuarie 2007. Ministrii Integrarii din cele doua tari, Anca Boagiu si Meglena Kuneva, s-au intalnit, sambata, la Ruse, pentru a stabili meto
Bucurestiul si Sofia raman la agenda convenita cu Uniunea Europeana. Romania si Bulgaria se vor integra la 1 ianuarie 2007. Ministrii Integrarii din cele doua tari, Anca Boagiu si Meglena Kuneva, s-au intalnit, sambata, la Ruse, pentru a stabili metodele concrete de colaborare astfel incat cele doua tari sa-si poata indeplini angajamentele asumate. Chiar daca mai este doar o zi pana la publicarea Raportului de monitorizare al Comisiei Europene, cei doi oficiali s-au abtinut sa faca vreun comentariu pe aceasta tema. Boagiu si Kuneva au dat insa asigurari ca la Bucuresti si la Sofia se lucreaza astfel incat termenul de 1 ianuarie 2007 sa fie respectat. "Asteptam un raport transparent si corect, asa cum ne-am obisnuit, care ne va indica liniile directoare pentru lunile care vin. Urmeaza o perioada extrem de dura si de incarcata pentru Romania si Bulgaria, asa cum a fost si pana acum. Sunt convinsa ca, prin eforturile comune ale celor doua tari, la sfarsitul acestor 14 luni, singurul lucru care ne va ramane de stabilit va fi locul unde vom bea sampania la 1 ianuarie 2007", a declarat la finalul intrevederii Anca Boagiu. Cei doi oficiali au cazut de acord ca, in perioada urmatoare, trebuie sa aiba loc intalniri regulate intre autoritatile de la Bucuresti si de la Sofia, nu doar la nivelul ministrilor responsabili cu integrarea europeana, ci si intre alti ministri implicati in procesul de pregatire a aderarii. Prin astfel de intalniri, a precizat Boagiu, pot fi solutionate subiectele legate de programele finantate din fonduri structurale si de cooperarea transfrontaliera.
In intalnirea de sambata, Anca Boagiu si Meglena Kuneva au discutat aspecte concrete ale colaborarii referitoare la valorificarea la nivel regional a Dunarii, la finalizarea proiectului de cooperare transfrontaliera, cu referire la feribotul care va lega Calarasi de Silistra, dar si la accelerarea lucrarilor la podul Vidin-Calafat.
"Munca in echipa, colaborarea si sustinerea dintre state reprezinta cheia progresului in interiorul Uniunii Europene. Sunt convinsa ca intalnirea cu Meglena Kuneva, care survine sedintei comune de Guvern romano-ungare, va intari colaborarea in regiune. Aceasta este o dovada in plus ca Romania si Bulgaria pot participa activ la constructia europeana", a mai spus Boagiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.