Norvegia a exclus depunerea candidaturii de aderare la UE inainte de 2009, a declarat recent noul ministru al Afacerilor Externe, Jonas Gahr Stoere, conform unui material realizat de cotidianul francez Le Monde. "Scenariul unei aderari norvegiene nu
Norvegia a exclus depunerea candidaturii de aderare la UE inainte de 2009, a declarat recent noul ministru al Afacerilor Externe, Jonas Gahr Stoere, conform unui material realizat de cotidianul francez Le Monde. "Scenariul unei aderari norvegiene nu este de actualitate in urmatorii patru ani de zile", a declarat Stoere, la numai cateva zile de la numirea sa in functie. Extrem de prosperi datorita in special petrolului din Marea Nordului, norvegienii au respins deja de doua ori, prin referendum, aderarea la structurile europene. Sondajele recente arata si ele ca nordicii au ramas in buna parte opusi ideii aderarii, si asta in special datorita recentului esec al Constitutiei europene, a perspectivei aderarii Turciei si a implicarii Uniunii in Razboiul din Irak.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.