Cel putin 17 persoane si-au pierdut viata si 15 au fost ranite, ieri dupa-amiaza, intr-o serie de explozii in centrul Bagdadului, unde se afla mai multe hoteluri si institutii guvernamentale irakiene. Trei explozii puternice au zguduit Piata Fird

Cel putin 17 persoane si-au pierdut viata si 15 au fost ranite, ieri dupa-amiaza, intr-o serie de explozii in centrul Bagdadului, unde se afla mai multe hoteluri si institutii guvernamentale irakiene.

Trei explozii puternice au zguduit Piata Firdos, din centrul capitalei irakiene, in imediata vecinatate a Hotelului Palestina, unde sunt cazati jurnalistii straini. Politia crede ca autorii acestor atacuri ar fi vrut sa patrunda, la bordul unor masini-capcana, in zona de securitate din spatele zidurilor care strajuiesc hotelurile Palestina si Sheraton. In haosul creat, ieri dupa-amiaza in jurul orei locale 17:20 (17:20, ora Romaniei), cu aproximativ 25 de minute inainte de Iftar, masa care intrerupe postul din timpul Ramadanului, a existat zvonul ca deflagratiile au fost produse de rachete.
Cert este ca exploziile au fost atat de puternice incat politia se astepta aseara ca numarul victimelor sa creasca.
INTERVENTIE. Surse din cadrul serviciilor de securitate irakiene au declarat ca au deschis focul dupa primele doua explozii, inainte ca a treia masina-capcana sa sara in aer la cativa metri distanta, in imediata apropiere a Ministerului Agriculturii si a hotelului Sadir. Martorii au declarat ca trupele americane au incercuit imediat locurile unde s-au produs exploziile, impiedicand accesul.

RAZBUNARE IN LUNA RAMADANULUI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.