Presedintele UDMR, Marko Bela, anunta ca va face demersuri in coalitie pentru a obtine separarea "liniei maghiare" din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai". El a declarat la sfarsitul saptamanii ca Universitatea maghiara se obtine prin mijloace politi
Presedintele UDMR, Marko Bela, anunta ca va face demersuri in coalitie pentru a obtine separarea "liniei maghiare" din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai". El a declarat la sfarsitul saptamanii ca Universitatea maghiara se obtine prin mijloace politice. Premierul ungar Gyurcsany Ferencz s-a declarat de acord cu liderul UDMR, despre care a spus ca este "un reprezentant puternic si influent in Guvernul Romaniei si are tot sprijinul Guvernului ungar". Saptamana trecuta, tineri din Covasna, Harghita, Cluj si Bihor au manifestat in strada, cerand reinfiintarea Universitatii "Bolyai" ca universitate de stat cu predare in limba maghiara. Conducerea Ministerului Educatiei a respins ferm orice tendinta de segregare pe criterii etnice in invatamant.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.