Reprezentantii asociatiilor de proprietari sustin ca, in Bucuresti, valoarea facturilor la intretinere, din aceasta iarna, va fi cu pana la 50% mai mare fata de anul trecut. Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari afirma ca,
Reprezentantii asociatiilor de proprietari sustin ca, in Bucuresti, valoarea facturilor la intretinere, din aceasta iarna, va fi cu pana la 50% mai mare fata de anul trecut. Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari afirma ca, la baza acestor estimari au stat toate cresterile de tarife care au avut loc din iarna trecuta si pana in prezent: gazele naturale cu 60%, energia electrica cu 40%, gunoiul menajer cu 100%, energia termica stabilita recent cu 20% si celelalte mici servicii, care si ele au crescut.
"Aici intra si pierderile - care, din pacate, inca se factureaza la cererea asociatiei - din partea furnizorilor, ma refer la pierderile de consum", a declarat Opaina. Astfel, si in aceasta iarna vor exista locatari/proprietari de apartamente care sa nu isi poata plati intretinerea din cauza facturilor prea mari. Potrivit lui Opania, cresterea de tarife si de preturi nu este sustinuta in acelasi ritm prin cresterea veniturilor. Ajutoarele sociale sunt insuficiente pentru a sustine o masa de 50-60% de familii din numarul celor care locuiesc la bloc.
"Presupunem ca, dupa 1 ianuarie 2006 poate avea loc iarasi o majorare a tarifului la energia termica, pentru ca trebuie sa tinem cont de prevederile OUG 48/2004 care spune ca, in fiecare an, subventia de la Guvern se reduce cu 33%.
In momentul cand se reduce subventia, automat furnizorii sunt obligati, pentru a-si intretine activitatea, sa solicite majorari de tarif. Cum s-a intamplat si anul acesta, probabil se va intampla si anul viitor", a mai spus Opaina.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.