Compania aeriana Blue Air va lua in discutie un eventual transfer al activitatii operationale pe aeroportul "Henri Coanda", dupa o serie de incidente, ultimul avand loc sambata, cand o aeronava a decolat de pe aeroportul Baneasa cu destinatia Spania.
Compania aeriana Blue Air va lua in discutie un eventual transfer al activitatii operationale pe aeroportul "Henri Coanda", dupa o serie de incidente, ultimul avand loc sambata, cand o aeronava a decolat de pe aeroportul Baneasa cu destinatia Spania. Potrivit unui comunicat al Blue Air remis, sambata, agentiei Mediafax, aeronava a decolat la ora 10.10, cu destinatia Reus Barcelona, conform programului de zbor. "Din cauza starii precare a pistei, in procedura de decolare, un obiect dur, posibil piatra, a lovit un dispozitiv hidraulic de la trenul de aterizare. Constatand mici diferente ale parametrilor indicate de aparatura de bord, comandantul a luat decizia de a intoarce aeronava la baza", se precizeaza in comunicat. Potrivit sursei citate, siguranta pasagerilor si a aeronavei nu a fost pusa in pericol. Declaratiile de sambata au fost retrase, ieri, de catre directorul general al companiei Blue Air, Gheorghe Racaru, catalogandu-le drept pripite. Acesta a precizat ulterior ca atat timp cat ancheta interna este in derulare, nu poate vorbi despre cauzele incidentului in care a fost implicata compania. In plus, Blue Air este acuzata acum ca nu a informat oficial autoritatile, nici pe reprezentantii companiei Baneasa despre eveniment. O ancheta independenta, desfasurata de specialisti ai Inspectoratului General al Aviatiei Civile si ai Autoritatii Aeronautice Civile, urmeaza a stabili clar cauzele accidentului de sambata.
In ultimul timp, "compania a avut de suferit serioase pierderi de imagine si importante pierderi materiale", din cauza unor incidente similare, intens mediatizate. De aceea, Consiliul Director al companiei Blue Air se va intruni, astazi, pentru a lua in considerare o eventuala transferare a activitatilor operationale pe Aeroportul International "Henri Coanda", precizeaza comunicatul companiei.
Ultimul incident aviatic in care a fost implicata compania low-cost Blue Air s-a petrecut acum circa zece zile, cand un avion al companiei a fost retinut cateva ore pe un aeroport din Paris, din cauza mai multor defectiuni, printre care un arc rupt la scaunul unei stewardese si sistemul inadecvat de prindere a extinctoarelor. Pe 6 octombrie, un Boeing 737 a facut cale-ntoarsa din cauza unei defectiuni tehnice la cabina pilotilor. Aeronava, cu 60 de pasageri la bord, decolase cu destinatia Maastricht, Olanda. Deasupra Ungariei, echipajul a observat ca stratul exterior al geamului de la cabina era fisurat. La sfarsitul lunii august, 140 de turisti au asteptat 30 de ore sa se imbarce de pe aeroportul din Barcelona cu destinatia Bucuresti. Avionul s-a defectat dupa ce unul din motoare aspirase o pasare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.