Traian Basescu a mai ramas fara un consilier. Presedintele nu a comentat decizia sefei Cancelariei Prezidentiale, insa se asteapta ca astazi sa aprobe demisia. Atat la Cotroceni, cat si in PNL - partid al carui membru Udrea este din 2002 - exista voc
Traian Basescu a mai ramas fara un consilier. Presedintele nu a comentat decizia sefei Cancelariei Prezidentiale, insa se asteapta ca astazi sa aprobe demisia. Atat la Cotroceni, cat si in PNL - partid al carui membru Udrea este din 2002 - exista voci care sustin ca demisia ar fi fost luata la solicitarea presedintelui. Opozitia lanseaza ipoteza ca demisia Elenei Udrea are loc in urma unui conflict de interese intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni.
Cel mai mediatizat consilier de stat, Elena Udrea, a demisionat la sfarsitul saptamanii trecute din functie, invocand atacurile "profund nedrepte" indreptate asupra sa si a altor persoane care sustin lupta anticoruptie.
"Chiar daca nici una dintre acuzatiile care mi s-au adus de catre mass-media nu demonstreaza apartenenta mea la vreun grup de interese economice nelegitime, nu doresc ca, prin insinuarile repetate la adresa mea, sa devin o vulnerabilitate a demersurilor presedintelui Romaniei", a explicat fosta sefa a Cancelariei Prezidentiale. Ea a dat asigurari ca va "ramane in continuare" un "suporter activ" al presedintelui Traian Basescu, fiind consecventa principiilor care au determinat prezenta sa in echipa sefului statului.
O asemenea demisie nu putea sa ramana fara o reactie din partea principalului partid de opozitie. Liderul PSD Adrian Nastase sustine ca a fost vorba de un conflict intre grupurile de interese de la Palatul Victoria si cele de la Palatul Cotroceni. La randul sau, Mircea Geoana a folosit momentul pentru a-l ironiza pe seful statului. Geoana a apreciat ca "acest moment ne arata ca presedintele Traian Basescu ramane tot mai singur", adaugand ca "demisia doamnei Udrea va face ca viata sa fie mai trista la Cotroceni de acum incolo". De numele sotului Elenei Udrea, omul de afaceri Dorin Cocos, sunt legate mai multe afaceri controversate. Demisia lui Udrea aminteste de cea a unui alt consilier de stat, Stana Anghelescu, care a parasit Palatul Cotroceni in urma cu ceva timp, tot din motive personale. La acea vreme, seful statului s-a descotorisit de nevasta producatorului de tigarete cu acelasi nume, dupa ce a aflat ca angajata sa a intervenit la ANAF pentru a-si scuti sotul de controalele fiscale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.