Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va constitui, in urma unei sesizari a Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA), un grup de lucru, la care vor participa si judecatorii care se pronunta asupra adoptiilor si responsabilii din institutiile abilitat
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va constitui, in urma unei sesizari a Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA), un grup de lucru, la care vor participa si judecatorii care se pronunta asupra adoptiilor si responsabilii din institutiile abilitate, pentru a analiza problemele ivite in instante in aplicarea noilor legi privind copiii. Aspectele semnalate de ORA vizeaza "in principal, incalcarea dispozitiilor procedurale privind solutionarea cauzelor din domeniul protectiei dreptului copilului si al adoptiilor, cu precadere al dispozitiilor continute in legislatia speciala". Secretarul de stat Theodora Bertzi, seful ORA, a declarat, printre altele, ca este dificil "sa declari copilul adoptabil", pentru ca Directiile "nu gasesc familiile minorilor, ajung cu dosarul in tribunal, unde instanta propune solutii, precum tutela, care nu sunt in spiritul legii". Totodata, seful ORA a semnalat existenta unor complete "care nu judeca dosarele in camera de consiliu, incalcand astfel conditia confidentialitatii".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.