BBC a anuntat decizia Comisiei Europene de a recomanda inceperea negocierilor de aderare la Uniunea Europeana a Bosniei-Hertegovina, singurul stat din vestul Balcanilor ce mai astepta acest moment. O declaratie a Comisiei Europene a precizat ca "Acor
BBC a anuntat decizia Comisiei Europene de a recomanda inceperea negocierilor de aderare la Uniunea Europeana a Bosniei-Hertegovina, singurul stat din vestul Balcanilor ce mai astepta acest moment. O declaratie a Comisiei Europene a precizat ca "Acordul de Stabilizare si Asociere este primul pas major in procesul european de integrare pentru Bosnia-Hertegovina". Celelalte state din zona, Croatia, Macedonia, Albania si Serbia-Muntenegru, se gasesc deja in diferite stadii ale procesului de negociere. S-a precizat, insa, ca inceperea negocierilor cu Bosnia- Hertegovina are nevoie de aprobarea tuturor celor 25 state membre ale UE.
De asemenea, aceasta tara va trebui sa continue eforturile de imbunatatire a cooperarii cu Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie si sa adopte legislatia ceruta de calitatea de membru al UE in domeniile mass-media si al reformei in politie, actualmente divizata etnic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.