Membrii unei grupari care se ocupa cu santajarea impatimitilor de jocuri de noroc din cazinoul clujean Chio, apartinand societatii Media Web SRL, au fost retinuti saptamana trecuta de ofiterii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO)
Membrii unei grupari care se ocupa cu santajarea impatimitilor de jocuri de noroc din cazinoul clujean Chio, apartinand societatii Media Web SRL, au fost retinuti saptamana trecuta de ofiterii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Cluj, dupa ce in septembrie fusesera prinsi alti trei. Acestia sunt acuzati ca imprumutau unor jucatori jetoane si bani contra unor dobanzi cuprinse intre 10 si 30 la suta pe zi, prejudiciul creat astfel fiind estimat la peste 100.000 de euro.
Povestea a inceput in 2003, cand trei italieni au infiintat, in incinta unui restaurant, o societate comerciala cu obiect principal de activitate jocurile de noroc, administrata de Eugen C., la care s-au angajat ca agenti de paza Stefan F. si Alexandru T. Aflati in pragul falimentului, administratorul si imputernicitul in functia de director general al firmei, Pietro C., le-au dat celor doi agenti de paza si unui client fidel, Alexandru C., jetoane pentru ruleta neinregistrate in evidente. Ulterior, cei trei le plasau "gratuit" clientilor, care trebuiau insa sa le plateasca cash, plus o dobanda intre 10 si 30 la suta pe zi, in cazul in care pierdeau.
Daca nu aveau bani sau refuzau sa restituie sumele datorate, cei doi agenti de paza, insotiti de alti "locotenenti" ai acestora ii constrangeau, prin batai si amenintari cu moartea, sa-si plateasca datoriile. In cursul lunii august, politistii de la Crima Organizata au primit mai multe plangeri, prin care Vlad Alexandru Tepes, Dan Ferdean (ambii angajati ca agenti de paza la cazinou) si altii i-au santajat pentru a-i obliga sa-si plateasca datoriile. Cei doi, impreuna cu Alexandru C. au fost arestati, la 15 septembrie, pentru constituirea unui grup organizat in vederea comiterii infractiunilor de santaj, evaziune fiscala si spalare de bani. Tot atunci, impotriva lui Eugen C., procurorii au instituit interdictia de a parasi localitatea pe o perioada de 30 de zile, iar Pietro C. a fost dat in urmarire generala si internationala.
In urma cu o saptamana, au fost descoperiti alti doi barbati, Valentin S. (23 de ani) si Remus S. (25 de ani), despre care existau informatii certe ca au participat la comiterea acestor infractiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.