Reprezentantii Agentiei Internationale pentru Energie urmeaza sa se reuneasca joi, la Paris, pentru a analiza posibilitatea lansarii pe piata mondiala a unor noi cantitati de petrol din rezervele strategice, anunta Reuters. Consiliul de conducere al
Reprezentantii Agentiei Internationale pentru Energie urmeaza sa se reuneasca joi, la Paris, pentru a analiza posibilitatea lansarii pe piata mondiala a unor noi cantitati de petrol din rezervele strategice, anunta Reuters. Consiliul de conducere al agentiei trebuie sa decida daca va prelungi planul de a furniza petrol din rezervele strategice timp de 30 de zile, lansat la 2 septembrie pentru a acoperi deficitul de oferta de dupa uraganul Katrina. "Va fi discutata continuarea programului, dar decizia va depinde de statele membre", a declarat purtatorul de cuvant al AIE. Directorul executiv al AIE, Claude Mandil, a spus ca agentia este pregatita, daca va fi nevoie, sa dispuna noi livrari din rezervele strategice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.