Comisia Europeana a recomandat, ieri, UE deschiderea negocierilor pentru un Acord de Stabilizare si Asociere cu Bosnia-Hertegovina, primul pas spre aderarea deplina la blocul comunitar, informeaza Rompres. Executivul comunitar, care a pregatit un cad
Comisia Europeana a recomandat, ieri, UE deschiderea negocierilor pentru un Acord de Stabilizare si Asociere cu Bosnia-Hertegovina, primul pas spre aderarea deplina la blocul comunitar, informeaza Rompres. Executivul comunitar, care a pregatit un cadru de negocieri, spera ca statele membre ale UE se vor putea pronunta asupra acestei recomandari pana la sfarsitul lui 2005, a precizat Krisztina Nagy, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru extindere, Olli Rehn. Decizia Comisiei Europene intervine dupa ce Parlamentul central din Bosnia-Hertegovina a validat, marti, reforma vizand unificarea fortelor de politie din aceasta tara, divizate etnic. Masura a fost ceruta de Bruxelles drept conditie pentru deschiderea negocierilor pentru un Acord de Stabilizare si Asociere cu Bosnia-Hertegovina. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.