Doi constanteni, suspectati de evaziune fiscala si spalare de bani, au incaput pe mainile procurorilor, dupa ce politistii au considerat ca dosarul in care sunt implicati este complex. Potrivit Politiei Romane, Stamati B., 51 de ani, si Niculaie J.,
Doi constanteni, suspectati de evaziune fiscala si spalare de bani, au incaput pe mainile procurorilor, dupa ce politistii au considerat ca dosarul in care sunt implicati este complex. Potrivit Politiei Romane, Stamati B., 51 de ani, si Niculaie J., 50 de ani, mai sunt acuzati si de fals si uz de fals, in sarcina acestora retinandu-se un prejudiciu care depaseste 70 miliarde de lei vechi. Concret, cei doi sunt acuzati de fraude cu motorina pe care au valorificat-o prin intermediul mai multor firme-fantoma. Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor, cei care au documentat, initial, activitatea infractionala a lui Stamati si Niculaie, administrator, respectiv imputernicit al unei societati comerciale din Constanta, spun ca toate ilegalitatile au inceput in urma cu un an. In luna aprilie 2004, folosind o firma-fantoma, acestia au livrat motorina catre o societate sibiana. Marfa, valorand 25,3 miliarde lei vechi, a fost trimisa catre destinatar in 30 de transe. Suma mentionata a fost virata de societatea sibiana in contul bancar al firmei-fantoma. Ulterior, banii au fost ridicati de cei doi, fiind trimisi in contul furnizorilor, fara a mai plati taxele catre bugetul de stat. Stamati si Niculaie au actionat in acelasi mod si in cazul unei alte societati comerciale, prilej cu care au pagubit statul cu 48 miliarde lei vechi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.