Romania a mai semnat inca un acord de securitate sociala. De aceasta data, este vorba de acordul de securitate sociala intre Romania si Bulgaria, semnat de Ministrul Muncii, cu omologul bulgar, Emilia Maslarova. Acordul privind securitatea sociala, s
Romania a mai semnat inca un acord de securitate sociala. De aceasta data, este vorba de acordul de securitate sociala intre Romania si Bulgaria, semnat de Ministrul Muncii, cu omologul bulgar, Emilia Maslarova. Acordul privind securitatea sociala, semnat ieri, reglementeaza acordarea indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca determinata de boli obisnuite sau de accidente in afara muncii, de boli profesionale si accidente de munca, indemnizatiei de maternitate, indemnizatiei pentru cresterea copilului sau ingrijirea copilului bolnav, pensiei pentru limita de varsta, pensiei anticipate, pensiei de invaliditate, pensiei de urmas, ajutorului de deces, indemnizatiei de somaj, alocatiei pentru copii, prestatiilor in natura in caz de boala si maternitate, prestatiilor in natura in caz de accidente de munca si boli profesionale. Dispozitiile Acordului se vor aplica tuturor persoanelor care au fost sau sunt supuse legislatiei uneia sau ambelor Parti contractante, precum si membrilor de familie si urmasilor acestora, in masura in care drepturile acestora decurg de la aceste persoane. (C.S.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.