Istoricul si jurnalistul Marius Oprea a sustinut ieri ca, in opinia sa, autoritatile romane si serviciile secrete romanesti refuza sa recunoasca faptul ca dictatorul Nicolae Ceausescu poseda o arhiva proprie, similara celei detinute de toti ceilalti
Istoricul si jurnalistul Marius Oprea a sustinut ieri ca, in opinia sa, autoritatile romane si serviciile secrete romanesti refuza sa recunoasca faptul ca dictatorul Nicolae Ceausescu poseda o arhiva proprie, similara celei detinute de toti ceilalti lideri comunisti din Europa de Sud-Est. Istoricul a aratat ca o astfel de arhiva contine "decrete unice", documente scrise de mana, prin care defunctul dictator ii ridica in grad pe ofiterii care, sub o identitate secreta, slujeau regimul. "Tot aici se afla si decretul prin care Nicolae Ceausescu l-a facut general sub acoperire pe Dan Voiculescu (foto)", a declarat Marius Oprea. Afirmatia a fost facuta in cadrul unei dezbateri gazduite de Fundatia Konrad Adenauer cu scopul de a sublinia necesitatea elaborarii unui proiect de Lege a lustratiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.