Liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) si-a vazut visul cu ochii. Gregorian Bivolaru este liber ca pasarea cerului, insa nu poate veni in Romania, pentru ca risca sa fie incarcerat.
Curtea Suprema a Suediei a hotarat eliber
Liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) si-a vazut visul cu ochii. Gregorian Bivolaru este liber ca pasarea cerului, insa nu poate veni in Romania, pentru ca risca sa fie incarcerat.
Curtea Suprema a Suediei a hotarat eliberarea acestuia din arest, dar si faptul de a nu fi extradat. Acest lucru inseamna ca el este liber sa plece sau sa ramana in Suedia si este in afara jurisdictiei autoritatilor de la Bucuresti. Annette Sydow, procurorul insarcinat cu ancheta in cazul Bivolaru, a confirmat, ieri, faptul ca Curtea Suprema a Suediei a decis sa nu il extradeze pe Gregorian Bivolaru. "Decizia finala prevede ca Bivolaru nu va fi extradat in Romania. Daca acesta va fi extradat, exista un risc ca el sa fie deportat, persecutat si hartuit din cauza ideilor lui religioase pe care le pune in practica in miscarea de yoga. Hotararea Curtii Supreme a Suediei este definitiva si nu poate fi atacata de partea romana. De altfel, nici Guvernul de la Stockholm nu mai poate face nimic in acest caz.
Conventia de Extradare din 1959 a Consiliului Europei prevede posibilitatea ca o persoana sa nu fie extradata daca aceasta ar putea fi hartuita in tara care a cerut extradarea. Curtea Suprema de aici spune ca in acest caz exista acest risc". Bivolaru a parasit tara, anul trecut, in conditii inca neelucidate, desi exista o interdictie in acest sens, ajungand in Suedia, unde a cerut azil politic. A fost retinut la Malmö cand incerca sa-si procure anumite documente.
In august 2004, procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti l-au trimis pe Bivolaru in judecata pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuala, coruptie sexuala, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.