Fuziunea intre Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) si societatea rezultata din unificarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) cu Rasdaq s-ar putea realiza in primul trimestru al anului 2006, a declarat presedintele BMFMS, Teodor Ancuta.
Fuziunea intre Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) si societatea rezultata din unificarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) cu Rasdaq s-ar putea realiza in primul trimestru al anului 2006, a declarat presedintele BMFMS, Teodor Ancuta. "Adunarile Generale ale BVB si BMFMS au aprobat fuziunea. Daca totul decurge normal, unificarea s-ar putea realiza in primul trimestru al anului viitor", a afirmat Ancuta. Potrivit reprezentantilor BVB si Rasdaq, unificarea celor doua entitati ar putea avea loc pana la finele anului, ulterior urmand sa fie depasite problemele privind compatibilitatea aplicatiilor software ale pietelor din Bucuresti si Sibiu. Pana la finele acestui an, Bursa din Sibiu va lansa trei noi derivate pe actiuni, repectiv SSIF Broker, Sicomed si Sinteza Oradea, care se vor adauga celor 21 existente. De asemenea, oficialii bursei intentioneaza sa introduca si contractele cu scadenta la 9 si 12 luni pentru cele mai lichide titluri. Cele mai tranzactionate derivate la Bursa din Sibiu au fost, in primele noua luni, cele pe actiuni, cu o pondere de circa 95%, pe fondul fluctuatiilor preturilor si a stabilitatii cursurilor de schimb ale mondei nationale si cele ale devizelor. Bursa de Marfuri Sibiu a fost infiintata in decembrie 1994, avand atunci 11 actionari.
La inceputul lunii octombrie, BMFMS si-a dublat capitalul social, la 171,2 milioane de lei. Majorarea s-a realizat prin emiterea a 4.280 de actiuni noi cu valoarea nominala se 200 de lei, care au fost subscrise de Societatile de Servicii de Investitii Financiare, acestea detinand in acest moment 59% din actiunile Bursei din Sibiu. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.