Numeroase tari sunt interesate de prototipul vaccinului uman contra gripei aviare, obtinut in Ungaria, a afirmat ministrul Sanatatii, Jeno Racz. ""Pentru vaccinul nostru si-au manifestat interesul Statele Unite, Marea Britanie, Indonezia, Filipin
Numeroase tari sunt interesate de prototipul vaccinului uman contra gripei aviare, obtinut in Ungaria, a afirmat ministrul Sanatatii, Jeno Racz.

""Pentru vaccinul nostru si-au manifestat interesul Statele Unite, Marea Britanie, Indonezia, Filipine, Ucraina, Rusia, dar si Mongolia"", a declarat presei Jeno Racz. Ungaria a anuntat miercuri punerea la punct, prin servicii veterinare si epidemiologice, a unui prototip de vaccin uman eficient contra virusului H5N1 al gripei aviare, cu potential letal. Racz a confirmat ieri ca rezultatele testelor efectuate pe aproximativ 150 de voluntari au dovedit ca toti subiectii au dezvoltat anticorpi. Prototipul de vaccin reprezinta o etapa indispensabila pentru fabricarea rapida a vaccinului propriu-zis, in cazul in care H5N1 s-ar modifica in sensul transmiterii de la om la om, provocand in scurt timp o pandemie. Racz a estimat cererea vaccinului, la nivel mondial, de milioane de doze, iar doza intre 5 si 6 dolari. Prototipul maghiar a fost obtinut inca de la sfarsitul lunii septembrie, pornind de la o susa a virusului H5N1, depistat la Hong Kong in 1997 si izolat in 2005 de OMS la o persoana din Asia de Sud-Est. (Magda Marincovici)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.