Angajatii Primariei Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita, sunt in continuare in greva, dupa ce, luni, au sistat activitatile cu publicul, nemultumiti ca in bugetul adoptat de Consiliul Local pe anul acesta nu au fost prevazute sumele necesare salariil
Angajatii Primariei Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita, sunt in continuare in greva, dupa ce, luni, au sistat activitatile cu publicul, nemultumiti ca in bugetul adoptat de Consiliul Local pe anul acesta nu au fost prevazute sumele necesare salariilor decat pana in luna septembrie. Salariatii sustin ca ar fi trebuit sa isi primeasca banii in data de 10 octombrie, ceea ce nu s-a intamplat, in conditiile in care fondurile nu sunt prevazute in buget. Purtatorul de cuvant al Primariei Odorheiu Secuiesc a spus ca membrii Consiliului Local au afirmat ca vor studia problema rectificarii de buget, in cazul in care primarul le va prezenta organigrama si se spera ca acest lucru se va intampla cat mai repede, mai ales ca oamenii nu pot sa lucreze fara bani.
Pe durata grevei, cei 75 de angajati s-au prezentat la lucru, dar activitatile cu publicul sunt sistate, singura exceptie fiind in cazul biroului de stare civila, unde se elibereaza doar certificatele de deces. Sindicatul angajatilor din Primaria Odorheiu Secuiesc chemase in instanta membrii Consiliului Local sub aspectul unui litigiu de munca, dar Tribunalul Harghita a considerat, saptamana trecuta, ca dosarul se incadreaza in categoria problemelor de contencios administrativ, o prima infatisare in acest proces fiind programata pentru data de 2 noiembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.