Compania IBM a anuntat in cursul acestei saptamani un profit de 0,94 dolari per actiune din operatiunile curente, rezultat dupa aplicarea taxei pe repatrierea profitului din strainatate de 0,32 dolari per actiune. Excluzand aceste taxe, profitul per
Compania IBM a anuntat in cursul acestei saptamani un profit de 0,94 dolari per actiune din operatiunile curente, rezultat dupa aplicarea taxei pe repatrierea profitului din strainatate de 0,32 dolari per actiune. Excluzand aceste taxe, profitul per actiune a fost de 1,26 dolari per actiune, in crestere cu 23 de centi, sau 22 %, fata de cel inregistrat in trimestrul III 2005.
Fara unele taxe aplicate, atat in acest an, cat si in anul 2004, profitul net al IBM in trimestrul III 2005 a fost de 2 miliarde de dolari, in crestere cu 292 milioane de dolari, sau 17%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile totale in trimestrul III 2005 au fost de 21,5 miliarde de dolari.
Samuel J. Palmisano, presedinte si director general IBM, a declarat: "IBM a avut un trimestru bun, care a demonstrat puterea modelului nostru de afaceri in domeniile hardware, software si servicii, putand observa in continuare beneficiile tranzactiilor strategice pe care le-am implementat.
Actiunile noastre de restructurare si schimbarile aduse managementului nostru din Europa incep sa isi arate rezultatele. Am obtinut o crestere excelenta a castigurilor per actiune in acest trimestru, si multe dintre afacerile esentiale pentru strategia noastra - inclusiv familiile de produse middleware, serverele midrange si Business Performance Transformation Services, in special in ceea ce priveste Serviciile de Inginerie si Tehnologie - au avut rezultate bune, in special pe pietele emergente.
Suntem incurajati de reactia clientilor la noul mainframe zSeries, iar IBM este bine pozitionat in afacerea sa cu microelectronice pe masura ce industria consolelor de jocuri evolueaza spre o noua generatie de produse. Clientii nostri beneficiaza la maximum de abilitatea unica a IBM de a implementa cunostinte si solutii unice, de o inalta valoare, pentru a-si schimba afacerile si industriile."


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.