Secretarul general al ONU, Kofi Annan, a declarat recent ca un nou val de dezastre va lovi Pakistanul, in special in regiunile cele mai afectate de seism, daca dinspre comunitatea internationala nu se vor intensifica ajutoarele. ''Un nou val de deces
Secretarul general al ONU, Kofi Annan, a declarat recent ca un nou val de dezastre va lovi Pakistanul, in special in regiunile cele mai afectate de seism, daca dinspre comunitatea internationala nu se vor intensifica ajutoarele. ''Un nou val de decese se va produce daca nu ne vom intensifica eforturile acum'', a prevenit Kofi Annan, adaugand ca, ''probabil trei milioane de oameni, de femei si de copii sunt inca fara adaposturi, fara paturi si fara corturi care sa-i protejeze de iarna crunta din Himalaya'', se arata intr-un comunicat AP. Ultimul bilant oficial vorbeste de 42.000 de victime si de cel putin 67.000 de raniti. ''Nu se poate insa accede inca la sute de mii de persoane care locuiesc in zone ramase izolate. Din cauza asta ne temem ca cifrele reale sunt cu mult mai importante'', a mai declarat secretarul general.
Responsabilii regionali pakistanezi au avansat miercuri cifra de 79 de mii de victime. Kofi Annan a cerut o crestere urgenta a ajutoarelor, avand in vedere ca, pana in prezent, comunitatea internationala nu a oferit decat 12% din cele 312 milioane de dolari cerute de ONU.
Comparativ, a subliniat Annan, 80% din fondurile cerute de ONU pentru ajutorarea victimelor tsunamiului din decembrie au fost livrate in 10 zile. Secretarul general al ONU a facut apel si la donatorii principali, precum NATO si Conferinta islamica, sa trimita elicoptere, camioane, echipamente de transport, precum si peste 400 de mii de corturi pentru iarna.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.