Expertii Fondului Monetar International (FMI) aflati la Bucuresti pentru ultimele negocieri in vederea continuarii acordului stand-by au inceput ieri discutiile atat la Ministerul Finantelor Publice, cat si la Banca Nationala a Romaniei, au declarat
Expertii Fondului Monetar International (FMI) aflati la Bucuresti pentru ultimele negocieri in vederea continuarii acordului stand-by au inceput ieri discutiile atat la Ministerul Finantelor Publice, cat si la Banca Nationala a Romaniei, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.
Potrivit acelorasi surse, ieri a venit in Romania si negociatorul-sef Emmanuel van der Mensbrugghe, sosirea lui iesind din uzanta ultimelor misiuni, cand a existat un interval de cateva zile intre delegatia de experti si principalul negociator.
Trimisii FMI s-au intalnit la Finante cu secretarii de stat ai ministerului, o intrevedere cu ministrul Sebastian Vladescu fiind asteptata dupa incheierea sedintei comune de Guvern romano-maghiara.
Aceleasi surse au afirmat ca expertii institutiei internationale sunt interesati de analizele bancii centrale privind evolutia creditului si a impactului produs de noile reglementari ale BNR.
Misiunea este programata sa se incheie in urmatoarele doua saptamani, de rezultatul discutiilor depinzand continuarea acordului pana la jumatatea anului viitor sau abandonarea intelegerii.
Vladescu a declarat, recent, ca acordul va fi inchis automat daca nu se ajunge la o intelegere la aceste negocieri.
Prima intalnire a reprezentantilor institutiei financiare cu premierul Calin Popescu Tariceanu va avea loc, cel mai probabil, in cursul saptamanii viitoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.