Pe fondul lansarii mai multor productii autohtone, filmul "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, continua sa faca furori la festivalurile internationale si sa aduca incasari substantiale in box-office-ul romanesc. Pelicula celebrului
Pe fondul lansarii mai multor productii autohtone, filmul "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, continua sa faca furori la festivalurile internationale si sa aduca incasari substantiale in box-office-ul romanesc. Pelicula celebrului regizor va avea doua proiectii si la cea de-a 49-a editie a Festivalului de Film de la Londra, care a debutat miercuri seara cu productia "The Constant Gardener", ecranizarea unui roman de John Le Carre. Festivalul se va incheia la 3 noiembrie si cuprinde circa 300 de filme de lung si scurtmetraj din 50 de tari. Surpriza din acest an este proiectia celui mai recent film al lui George Clooney - "Good Night And Good Luck"- care, de data aceasta, se prezinta la Londra in calitate de regizor. "Moartea domnului Lazarescu" a fost inclus in sectiunea "Film on the Square" si va putea fi vizionat de catre londonezi pe 1 si 2 noiembrie. Un film care a picat initial concursul de scenarii, obtinand finantare dupa indelungi discutii, ajunge sa cucereasca rand pe rand festivalurile internationale de film. Drept dovada, anul acesta "Moartea domnului Lazarescu" este cap de afis alaturi de cele mai bune productii cinematografice din intreaga lume, dupa cum sustine si Sandra Hebron, directorul festivalului londonez. O mare parte dintre filmele prezente la festival au castigat premii la festivalurile internationale de film de la Cannes, Venetia sau Toronto. Filmul lui Puiu va putea fi vizionat alaturi de productii precum "Bubble" (regia Steven Soderbergh), "Elizabethtown" (Cameron Crowe), "Manderlay" (Lars von Trier). Cei care au pasit primii pe covorul rosu de la Londra sunt Ralph Fiennes si Rachel Weisz, protagonistii filmului "The Constant Gardener", si John Le Carre, autorul romanului dupa care s-a facut ecranizarea. Deschiderea festivalului a avut si o conotatie caritabila. Printre vedetele care vor mai veni la festivalul de la Londra se numara Kirsten Dunst, Susan Sarandon, Gwyneth Paltrow si Claire Danes.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.