Putini s-ar fi asteptat la un asemenea deznodamant al partidei in care Steaua avea sa spulbere in Ghencea echipa care remizase pe terenul celor de la Olympique Lyon si care umilise cu un 7-0 pe Auxerre, formatia ex-selelectionerului Frantei, Jacques
Putini s-ar fi asteptat la un asemenea deznodamant al partidei in care Steaua avea sa spulbere in Ghencea echipa care remizase pe terenul celor de la Olympique Lyon si care umilise cu un 7-0 pe Auxerre, formatia ex-selelectionerului Frantei, Jacques Santini, asta cu atat mai mult cu cat "cocosii" de la Lens declarasera la venirea lor in Bucuresti ca sunt favoriti si nu concep sa paraseasca Romania fara toate cele trei puncte. Stelistii au izbutit sa repete excelenta prima repriza de la Constanta, conducand cu 2-0 dupa numai un sfert de ora de joc prin golurile inscrise de Victoras Iacob si Dorin Goian, reusite pe care patronul Gigi Becali nu le-a vazut decat la televizorul din limuzina sa, acesta ajungand cu intarziere la stadion, intrucat a zabovit ceva mai mult in fata micului ecran pentru a urmari o emisiune pe Realitatea TV in care se discutau probleme legate de legislatia fiscala, subiect de care este mai interesat ca nimeni altul. Finalul primei parti aduce si cel de al treilea gol al ros-albastrilor in urma unui faze cursive initiata de Bostina si continuata de Iacob. Si cea de a doua repriza a s-a desfasurat in acelasi ritm, cu o echipa romana mai ofensiva ca niciodata, care a atacat continuu, in ciuda avantajului lejer pe care il avea dupa primele 45 de minute. Astfel, pentru ca ridiculizarea gruparii din Hexagon sa fie totala, jucatorul care le-a lipsit atat de mult militarilor in "dubla" cu norvegienii de la Rosenborg, acelasi Dica (foto dreapta), inscrie pentru 4-0 cu un "stang" de zile mari de la 15 metri, care a zguduit plasa portii celor de la Lens. Finalul partidei a aratat un stadion in delir, cu 25 de oameni cantand si scandand minute in sir numele noului presedinte Marius Lacatus. O victorie aproape istorica ce ne determina sa regretam cu atat mai mult ca Steaua nu evolueaza in grupele Ligii Campionilor, acolo unde i-ar fi fost locul, dupa cum declara cu un fair-play de care nu-l credeam in stare pana si antrenorul francezilor, Francis Gillot.
"Caini" neputinciosi
Foto: Mediafax Sub impulsul zdrobitoarei victorii obtinute de Steaua suporterii lui Dinamo se asteptau ca favoritii lor sa repete performanta rivalilor din Ghencea, mai ales ca olandezii de la Heerenveen constituiau un adversar oarecum mai accesibil decat Lens. Poate din cauza ambitiei prea mai ori, mai degraba, datorita lipsei de concentrare sau a constructiei simpliste si previzibile, alb-rosiii n-au abtinut decat o remiza alba in fata echipei la care a evoluat si Ioan And one la inceputul anilor '90. Cu o linie de mijloc ce a macinat in gol si cu un Zicu mai insolent si mai delasator ca niciodata dinamovistii, desi au controlat meciul aproape de la un capat la altul nu au reusit sa inscrie, cu toate ca au avut cateva bune oportunitati de a o face, indeosebi prin Florin Bratu, Tamas si Florentin Petre. A rezultat astfel o remiza ce reduce considerabil sansele dinamovistilor de a depasi faza grupelor, intrucat la sistemul in care se desfasoara acum Cupa UEFA conteaza enorm valorificarea la maximum a celor doua meciuri de pe propriul teren.
STEAUA - RC LENS 4-0 (3-0)
Au marcat: V. IACOB (14), D. GOIAN (17), N. DICA
(44, 63).
Stadion: "Steaua"; spectatori: 25.000.
STEAUA: Hamutovski - Ogararu, D. Goian, Ghionea, Nesu - Nicolita (79 Oprita), Radoi (82 Lovin), Paraschiv, Bostina - V. Iacob (84 A. Cristea), N. Dica. Antrenor: O. Protasov.
LENS: Itandje - Assou-Ekoto, Demont, Coulibaly (46 Jussie), Hilton - Diarra (74 Carriere), Keita (45+2 Leroy) - Gillet, Barul, Thomert - Dindane. Antrenor: F. Gillet.
Cartonase galbene: Nicolita (42) / Dindane (65, 78).
Cartonas rosu: Dindane (78).
Au arbitrat: A. Briakos - K. Galanos, D. Bozatzidis (toti din Grecia).
DINAMO - HEERENVEEN 0-0
Stadion: Dinamo; spectatori: 15.000.
DINAMO: Gaev - Galamaz, Tamas, Moti, Pulhac - Fl. Petre, Margaritescu, Plesan (78 Ad. Cristea), Grigorie (73 Vl. Munteanu) - Zicu (73 Baltoi), Bratu. Antrenor I. Andone.
HEERENVEEN: Waterman - Drost, Breuer, Seip, Hansson - Pramjic, Kissy, Bosvelt, Yildirim - Huntelaar, Nilsson. Antrenor: G. Verbeek.
Cartonase galbene: Zicu (33), Moti (72) / Yildirim (51), Bosvelt (58), Kissy (68), Huntelaar (90).
Au arbitrat: J. Granat - R. Rostoski, M. Szymanik (toti din Polonia)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.