Compania IBM a anuntat, ieri, in Romania, lansarea Lotus Notes si Lotus Domino 7. Folosite de aproximativ 120 de milioane de clienti la nivel mondial (jumatate din comunitatea de profesionisti IT), solutiile IBM Lotus Domino si Notes 7 reprezinta o p

Compania IBM a anuntat, ieri, in Romania, lansarea Lotus Notes si Lotus Domino 7. Folosite de aproximativ 120 de milioane de clienti la nivel mondial (jumatate din comunitatea de profesionisti IT), solutiile IBM Lotus Domino si Notes 7 reprezinta o platforma de colaborare imbunatatita pentru a raspunde cerintelor, in permanenta crestere, ale utilizatorilor de informatii.
Lotus Domino 7 include noi functii de colaborare si instrumente care pot ajuta la cresterea productivitatii administratorilor IT, precum si a dezvoltatorilor de aplicatii din cadrul corporatiilor. Platforma include si multe instrumente noi, create pentru eficientizarea activitatii utilizatorilor de Lotus Notes.
"Clientii nostri au nevoie, pentru a colabora, de ceva mai mult decat un simplu sistem de mesagerie. Drept rezultat, IBM a continuat dezvoltarea Lotus Notes si Domino ca o platforma extinsa, construita sa raspunda obiectivelor de afaceri ale unei varietati extinse de organizatii. Astazi, milioane de clienti se bazeaza pe Lotus Notes si Domino si, raspunzand nevoilor lor, versiunea 7 aduce capabilitati care pot creste productivitatea intregii organizatii, cat si a fiecarui utilizator in parte", a declarat Laurentiu Oftez, Customer Sales Manager, IBM Romania.

Investitii de peste un miliard de dolari in dezvoltare

In perioada 2003-2005, compania IBM a investit peste un miliard de dolari in dezvoltarea Lotus, a precizat Uffe Sorensen, Workplace Client Technology Director, IBM Northeast Europe. Oficialul IBM a anuntat, de asemenea, o schimbare a interfetei de utilizare in cadrul Lotus Notes si Domino 7.5 sau 8, care sa permita usurarea activitatii utilizatorilor, cu precizarea ca interfata "clasica" poate fi pastrata de oricine doreste acest lucru. Tehnologiile de mesagerie instantanee si semnalare a prezentei in retea, deja integrate in clientul Lotus Notes, au fost extinse pentru intreaga platforma, cuprinzand acum si elemente e-mail, calendar si aplicatii, facilitand astfel productivitatea si timpii de raspuns prin conectarea instantanee a utilizatorilor cu experti si contacte cheie. Exista, de asemenea, si noi facilitati pentru dezvoltatori, acestia avand posibilitatea de a folosi Lotus Domino ca o gazda pentru serviciile web. In plus, Lotus Notes si Domino 7 furnizeaza dezvoltatorilor optiunea de a utiliza, fie functiile traditionale NSF de stocare, fie IBM DB2, ca baza pentru aplicatiile noi si cele existente.

Disponibilitatea familiei de produse Lotus Notes si Domino 7

Familia de produse Lotus Notes si Domino 7, incluzand Lotus Sametime 7, Lotus QuickPlace 7, Lotus Domino Designer 7, Lotus Web Access, precum si produsele Lotus Domino Express si alte oferte sunt acum disponibile in Romania. Lotus Domino 7 este disponibil pentru Microsoft Windows 2000, Windows 2003, IBM iSeries, zSeries (z/OS si Linux), AIX 5.2 sau 5.3, Sun Solaris 9 si Linux (x86) - SUSE Linux Enterprise Server (SLES) 8 sau 9. Suportul pentru Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 4 si Solaris 10 este, de asemenea, disponibil. Lotus Notes 7 este disponibil pentru Windows 2000 si XP, suportul pentru Mac OS fiind planificat pentru viitoarea editiei a Lotus Notes. Lotus Domino Web Access 7 este disponibil pentru Microsoft Internet Explorer (Win32), Mozilla 1.7x (Linux) si Firefox 1.0.x (Win32 si Linux).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.