Membrii Consiliului Unional al Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici Sed Lex, intrunit ieri, au hotarat declansarea actiunilor de protest in perioada imediat urmatoare, a anuntat Vasile Marica, presedintele acestei structuri sindi
Membrii Consiliului Unional al Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici Sed Lex, intrunit ieri, au hotarat declansarea actiunilor de protest in perioada imediat urmatoare, a anuntat Vasile Marica, presedintele acestei structuri sindicale. Cei peste o suta de delegati reprezentand interesele a 51.628 membri de sindicat din finante, statistica, vama, administratie locala, munca si protectie sociala, mediu au decis ca, pe data de 3 noiembrie, sa organizeze un miting de protest in Piata Revolutiei din Capitala, urmat de un mars spre sediul Guvernului. A doua actiune de protest va avea loc pe 10 noiembrie, concretizata intr-o greva de avertisment de doua ore, cand va inceta activitatea in toate unitatile unde sunt membri de sindicat ai acestei structuri, iar in data de 17 noiembrie s-a decis intrarea in greva generala. Sindicalistii cer cresterea salarizarii cu 50 la suta pentru anul 2006, trecerea la un sistem de avansare de tip cariera, programul de lucru. Deoarece pentru cresterea salarizarii nu au dreptul sa faca greva, sindicalistii au decis ca acest punct sa intre in negociere cu partea guvernamentala, in momentul in care va avea loc dialogul social introducand in locul lui pe lista de revendicari conditiile de munca.
La finalul lucrarilor consiliului cei peste 100 de participanti au pornit in mars catre sediul Ministerului Administratiei si Internelor, unde au organizat un miting spontan pentru a atrage atentia acestei institutii ca sunt hotarati sa treaca la actiunile de protest.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.